Un asteroid uriaș se grăbeşte către Pămînt

Un asteroid uriaș se grăbeşte către Pămînt

Asteroidul, denumit FT3, cu o putere distructivă de 2.700 de megatone de explozivi TNT, se îndreaptă spre Pamant, anunţă Daily Express, referindu-se la calculele NASA.


Potrivit ziarului britanic, diametrul său este de 340 de metri și cântărește 55 de miliarde de kilograme.


Corpul ceresc va trece pe lângă planeta noastră pe 3 octombrie 2019. NASA se așteaptă ca această trecere a asteroidului pe lângă Pământ să fie prima dintre cele 165 de apropieri estimate între 2019 și 2116.


„Riscul unui cataclism este scăzut, dar dacă asteroidul se abate de la traiectoria sa și se îndreaptă direct spre Pământ, rezultatele ar putea fi catastrofale”, scrie sursa citată.


Pe 22 iunie, un asteroid de dimensiunile unui frigider, denumit oficial 2019 MB, a fost observat de telescoapele din Hawaii, chiar înainte de a intra în atmosfera Pământului și a devenit o minge incandescentă deplasându-se pe cer, la sud de Puerto Rico.


Potrivit datelor NASA, aproximativ o dată pe an în atmosfera noastră pătrunde un meteorit de această dimensiune sau chiar mai mare. Ceea ce este mai interesant cu privire la 2019 MB este faptul că a fost observat înainte de telescoape. Acest lucru s-a întâmplat doar de patru ori în ultimii 12 ani, potrivit astronomului italian amator Ernesto Guido.
 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load