Un asteroid mare se îndreaptă spre Pămînt cu o viteză uriașă

Un asteroid mare se îndreaptă spre Pămînt cu o viteză uriașă

Un asteroid mai mare decît Burj Kalifa se îndreaptă spre Pămînt cu o viteză uriașă și va atinge cel mai apropiat punct de planeta noastră peste două săptămîni, anunță NASA.


Un asteroid gigantic, care este mai mare decît cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, va trece pe lîngă planeta noastră în aproximativ două săptămîni.


Asteroidul AJ129, descoperit în 2002, a fost clasat ca fiind „potențial periculos” de către NASA și va avea o viteză de 107.826 km/h. Acest lucru îl face de aproape 15 ori mai rapid decît cea mai rapidă aeronavă cu echipaj uman – hipertonicul nord-american X-15, care a călătorit la 7300 km/h.


Asteroidul are un diametru de 1,1 kilometri, ceea ce îl face mai mare decît decît Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, care are o înălțime de 800 de metri.


AJ129 va trece cel mai aproape de planeta noastră pe 4 februarie și se va afla la o distanță de aproximativ 4.208.641 km, ceea ce raportat la spațiu este relativ mică.


NASA descrie asteroizii ca fiind „periculoși” dacă se află la o distanță mai mică de 4.403,00 km de planeta noastră.


Acesta este cea mai mare piatră spațială care să apropie de planeta noastră în acest an.


Potrivit cercetărilor, prăbușirea pe Pămînt al unui asteroid de aceste dimensiuni ar duce la o nouă epocă de gheață. Impactul ar determina scăderea temperaturilor medii din întreaga lume cu pînă la 8°C. Oamenii de știință au avertizat că „impactul global foarte sever” ar dura mai mulți ani, determinînd lumea să devină un loc mult mai întunecat, mai rece și mai uscat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load