COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UE a început să producă mai multă energie curată decît fosilă

UE a început să producă mai multă energie curată decît fosilă

Centrul analitic Ember (Marea Britanie) a publicat un raport cu privire la starea pieței de energie electrică din țările UE în primul semestru al anului 2020: potrivit rezultatelor sale, pentru prima dată în istorie, ponderea surselor regenerabile de energie — eoliană, solară, acvatică și biomasă — a depășit cota combustibililor fosili: cărbune și gaze naturale.

Aceasta înseamnă că energia verde a depășit pentru prima dată combustibilii fosili după producție.
Ca urmare, emisiile de dioxid de carbon din sectorul energetic au scăzut cu aproape un sfert în primele șase luni ale anului 2020.


Ponderea totală a SRE (surselor regenerabile de energie) în șase luni a constituit 40%, iar a combustibililor fosili — 34%. Celelalte 26% au fost asigurate centralele nucleare.Autorii studiului spun că cererea de energie electrică în UE a scăzut cu 7% din cauza pandemiei de coronavirus, dar chiar și așa, generarea de energie regenerabilă a crescut cu 11%, în principal datorită instalațiilor eoliene și solare.


Experții spun că această tendință va crește. Cu toate acestea, pentru a atinge obiectivul de neutralitate a carbonului pînă în 2030, acest lucru nu este suficient: trebuie instalate de două - trei ori mai multe stații eoliene pe an decît în ultimul deceniu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load