Trei tineri de la UTM, marii cîștigători ai unui concurs de realitate vituală

Trei tineri de la UTM, marii cîștigători ai unui concurs de realitate vituală

Trei tineri de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM) din cadrul Universității Tehnice din Moldova au cîștigat ieri primul hackathon VR pentru studenți, organizat de compania Rift Time.


Tinerii din echipa „NoSpam” au venit cu ideea unui joc „endless run”, în care utilizatorul se pomenește într-o lume imaginară a viitorului.


„Ideea a fost să facem un joc simplu cu elemente futuristice. Ne-am gîndit că jocurile de gen „endless runner” mereu au fost în top, atît pe Android, cît și iOS și PC. În astfel de jocuri e ușor să implementezi elemente de fizică și uneltele de design”, a spus membrul echipei, Mihai Lungu, adăugînd că jocul va fi unul foarte util pentru cei care petrec mult timp în fața computerului, pentru că „te ajută să faci o pauză” și să „alergi timp de 10-15 minute” prin această lume fantastică creată de studenți.


Cei trei membri ai echipei „NoSpam” - Andrei Corobco, Liviu Cernei și Mihai Lungu - sînt în anul II la Facultatea FCIM de la UTM. Drept premiul pentru jocul creat, ei vor avea posibilitatea să facă internship la compania Rift Time.


Totodată, tinerii intenționează să participe la competiția anuală Rube Goldberg de la UTM, în cadrul căreia sînt prezentate cele mai bune proiecte ale studenților.


Proiectul „Virtual Reality Course and Hackathon” a fost organizat de compania Rift Time, în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei, fiind susținut de Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite (USAID), Asociația Companiilor Creative (COR) și Ambasada Suediei.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load