COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tăierea pădurilor dăunează mediului mai mult decît se presupunea anterior

Tăierea pădurilor dăunează mediului mai mult decît se presupunea anterior

Oamenii de știință australieni au efectuat un studiu care a arătat că emisiile de gaze cu efect de seră care apar în timpul tăierii pădurilor tropicale dăunează mediului de șase ori mai mult decît se credea anterior.

Acest lucru a fost relatat de The Guardian.

„Potrivit unui nou studiu, prejudiciul cauzat de emisiile de gaze cu efect de seră provocate de tăierea pădurilor tropicale din întreaga lume este subestimat de șase ori”, se arată în raport.


Oamenii de știință de la Universitatea Queensland au analizat cantitatea de gaze cu efect de seră cauzate de defrișări în perioada 2000-2013, stabilind că studiile anterioare au redus daunele cauzate ecosistemului de astfel de activități cu 6,53 miliarde de tone, adică de șase ori.

Unul dintre autorii studiului, Sean Maxwell, a declarat că oamenii de știință au luat în calcul și cantitatea de dioxid de carbon care ar putea fi absorbită de pădurile care au fost tăiate timp de 13 ani.

Oamenii de știință au subliniat, de asemenea, că nu au analizat tăierea pădurilor netropicale.

Coautorul cercetării, James Watson, de la Universitatea Queensland, a declarat că „aceasta este o bombă cu ceas de dioxid de carbon, iar politicienii trebuie să rezolve această problem”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load