COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Studiu: Unele persoane ar fi imune la COVID-19

Studiu: Unele persoane ar fi imune la COVID-19

Persoanele care nu au fost niciodată infectate cu noul coronavirus, dar au avut în trecut o banală răceală, ar putea avea deja o formă de imunitate virusului.

Cercetătorii au analizat 11 probe de sînge prelevate în urmă cu doi ani de la persoane care au fost răpuse de un alt tip de coronavirus, informează medikatv.ro.

Jumătate din eșantioane conțineau celule T, o globulă albă de o importanță crucială pentru sistemul imunitar, care combăteau bolile, care au recunoscut virusul SARS-CoV-2 în laborator, iar 20 la sută aveau celule care ar putea ucide virusul.

Oamenii de știință de la Institutul de Imunologie La Jolla din California spun că este „tentant să speculăm” că faptul că a avut o răceală ar putea oferi o formă de imunitate.


Aceștia susțin că virusul care provoacă COVID-19 nu ar fi străin de sistemul lor imunitar și astfel ar fi capabili să-l combată rapid.

Dar acest lucru rămîne de dovedit. Ar putea explica de ce unele persoane abia dacă sînt afectate de virus, în timp ce altele au forme grave ale bolii sau mor.

Autorul principal al studiului, Alba Grifoni, a scris: „Aceasta poate reflecta un anumit grad de imunitate preexistentă la SARS-CoV2 la unii, dar nu la toți, indivizii”.

În afară de această constatare, cercetătorii au fost bucuroși să găsească celulele imune recunoscute ca proteina structurală a coronavirusului. Aceasta este, de obicei, ținta pentru vaccinuri. Co-autorul Alessandro Sette, profesor la Centrul pentru Boli Infecțioase și Cercetări despre vaccin, a spus: „Dacă am fi văzut doar răspunsuri imunitare marginale, am fi fost îngrijorați. Dar ceea ce vedem este un răspuns foarte robust al celulelor T împotriva proteinei spike, care este ținta majorității eforturilor COVID-19 în desfășurare, precum și a altor proteine virale. Aceste descoperiri sînt cu adevărat o veste bună pentru dezvoltarea vaccinului. Avem acum un instrument important pentru a determina dacă răspunsul imun la persoanele care au primit un vaccin experimental seamănă cu ceea ce te-ai aștepta să vezi într-un răspuns imun protector la COVID-19, spre deosebire de un răspuns insuficient sau dăunător.”

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load