COVID-19 în MOLDOVA

Studiu: Pînă la sfîrșitul secolului vor dispărea 550 de specii de animale

Studiu: Pînă la sfîrșitul secolului vor dispărea 550 de specii de animale

Oamenii de știință de la Universitatea Gothenburg din Suedia, cu ajutorul unui model de calculator, au analizat ritmul dispariției animalelor și au ajuns la concluzia că pînă la sfîrșitul secolului de pe planetă vor dispărea 550 de specii de animale. Cu toate acestea, ele pot fi încă salvate.


Cercetătorii observă că fiecare pierdere va fi pentru natură o pierdere a "unei părți din istoria naturală a Pămîntului". Cu toate acestea, în ciuda prognozelor, chiar și acum putem salva sute de specii, intensificînd eforturile de protejare a acestora.


Potrivit oamenilor de știință, dispariția care au avut loc în trecut este doar "vîrful aisbergului", comparativ cu disparițiile din deceniile următoare."Restaurarea influențelor anterioare asupra biodiversității este necesară pentru a înțelege de ce anumite specii și ecosisteme au fost deosebit de vulnerabile la activitățile umane. Să sperăm că acest lucru ne va permite să dezvoltăm măsuri de conservare mai eficiente pentru a combate dispariția", au remarcat cercetătorii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load