TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Studiu: pierderea în greutate scade riscul de cancer la sîn

Studiu: pierderea în greutate scade riscul de cancer la sîn

Femeile supraponderale îşi pot scădea riscul de a dezvolta cancer la sîn dacă slăbesc după vîrsta de 50 de ani şi-şi menţin greutatea scăzută, potrivit unui studiu american publicat în Journal of the National Cancer Institute.

Riscul a fost evaluat ca fiind cu 26% mai mic, comparativ cu femeile care nu au pirdut niciun kilogram în greutate, potrivit agepres.ro.

Greutatea în plus creşte riscul de apariţie a cancerului de sîn în perioada de după menopauză, însă au existat puţine dovezi în ceea ce priveşte influenţa pe care ar putea-o avea pierderea din greutate.


Oameni de ştiinţă din cadrul Societăţii Americane de Oncologie, Facultatea de Sănătate Publică T.H. Chan de la Harvard şi colegii lor au analizat date prelevate de la 180.885 de femei, de 50 de ani şi peste această vîrstă, care au participat la zece studii. Greutatea participantelor a fost evaluată de trei ori într-o perioadă de zece ani.

Cercetătorii au identificat 6.930 de cazuri de cancer de sîn în perioada de monitorizare şi au ajuns la concluzia că riscul de cancer de sîn a scăzut odată cu pierderea în greutate.

Femeile care au slăbit între două şi patru kilograme şi jumătate au avut o reducere cu 13 procente a riscului în comparaţie cu cele cu o greutate stabilă. În cazul participantelor care au pierdut între patru kilograme şi jumătate şi nouă kilograme, riscul a scăzut cu 16 procente. Femeile care au slăbit nouă kilograme au avut un risc cu 26 de procente mai mic de apariție a cancerului la sîn.

La studiu au participat femei din Statele Unite, Australia şi Asia care nu au folosit terapia hormonală după menopauză.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load