TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Studiu: Nivelul mării va continua să crească, chiar dacă vor fi îndeplinite condițiile Acordului de la Paris

Studiu: Nivelul mării va continua să crească, chiar dacă vor fi îndeplinite condițiile Acordului de la Paris


Nivelul mării va continua să crească la nivel mondial încă mult timp după ce vor fi îndeplinite angajamentele actuale de emisie a dioxidului de carbon ale Acordului de la Paris privind schimbările climaterice.
Acordul de la Paris își propune să consolideze punerea în aplicare a Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice. Acest lucru se referă mai ales la menținerea creșterii globale a temperaturii la cel puțin 2 °C pînă la sfîrșitul secolului în comparație cu era preindustrială, dar cel mai bine ar fi să limităm creșterea pînă la 1,5 °C.
Mai mult, o creștere a temperaturii globale chiar cu 2 °C va duce la faptul că Oceanul Înghețat de Nord se va dezgheța complet o dată la zece ani, nivelul Oceanului Planetar va crește cu 35 cm, iar toate recifele de corali vor fi complet distruse.


Cercetătorii au descoperit că aproximativ jumătate din cei 20 de cm de creștere a nivelului mării poate fi atribuită celor mai mari cinci poluanți din lume: SUA, China, India, Rusia și Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load