COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Studiu: În 2030, energia eoliană și solară va deveni mai ieftină decît analogii săi

Studiu: În 2030, energia eoliană și solară va deveni mai ieftină decît analogii săi

Un nou studiu a constatat că energia eoliană și solară va devein, pînă în 2030, mai ieftină decît omologii. Despre acest lucru s-a anunțat într-un raport al Centrului Analitic nonprofit Carbon Tracker Initiative.


Conform calculelor lor, construirea de noi centrale eoliene și solare va fi mai ieftină decît exploatarea centralelor electrice pe bază de cărbune pe toate cele mai importante piețe.


Autorii raportului recunosc că această tendință nu înseamnă neapărat că energia cărbunelui va fi scoasă de pe piață în următorul deceniu. În document se menționează faptul că unele guverne stimulează eficient dezvoltarea centralelor electrice "verzi" prin intermediul unor programe de reglementare și le subvenționează. Acest lucru va începe să le aducă profit în următorii zece ani.
În opinia lor, energia solară și eoliană sînt deja mai ieftine în cea mai mare parte a Chinei și în jumătate din stațiile australiene.Grupul observă, de asemenea, că energia cărbunelui va rămîne pe piață mai mult dacă va fi subvenționată. Carbon Tracker Initiative a cerut guvernelor să blocheze noi proiecte de cărbune și să înceteze treptat funcționarea centralelor electrice existente, permițînd surselor regenerabile de energie să concureze cu ele în condiții egale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load