COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Studiu: fiecare al șaptelea locuitor al planetei de peste 50 de ani suferă de foame

Studiu: fiecare al șaptelea locuitor al planetei de peste 50 de ani suferă de foame

Fiecare al șaptelea locuitor al planetei, cu vîrsta cuprinsă între 50 și 80 de ani, este afectată de foamete. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Michigan din SUA, studiul lor fiind publicat pe site-ul organizației.


Conform unui studiu, încă pînă la începutul pandemiei de coronavirus, care reduce drastic bunăstarea multor oameni din întreaga lume, fiecare al șaptelea locuitor în vîrstă de la 50 la 80 de ani era înfometat din cauza lipsei de bani sau a locului de trai în regiunile, unde este greu de transportat produse.


În același timp, cel mai adesea, insuficiența de mîncare o simt afro-americanii și latino-americanii, care trăiesc în cartierele sărace ale marilor metropole europene. În studiul Universității au participat persoane care locuiesc în țări cu o economie dezvoltată sau în curs de dezvoltare — adică universitatea nu a inclus aici fenomenul foametei mondiale, din cauza căruia rămîn fără hrană cel puțin 800 de milioane de oameni din țările lumii a treia.Doar 30% dintre cei care au probleme cu capacitatea de a avea acces la produsele alimentare primesc asistență guvernamentală. Acum, acești oameni au rămas complet fără ajutor din cauza întreruperile în lanțurile de producție din cauza coronavirusului.


Persoanele în etate care suferă de insuficiență de hrană se plîng de trei ori mai des de sănătatea fizică slabă și de cinci ori mai des — de starea psihologică proastă decît persoanele care au suficientă hrană, notează oamenii de știință.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load