Studiu: de ce pînza de păianjen nu se descompune

Studiu: de ce pînza de păianjen nu se descompune


Un grup de oameni de știință de la Universitatea Tunhai din Taiwan a studiat pînza de păianjen și a aflat de ce aceasta practic nu putrezește. 



Anterior, mulți oameni de știință credeau că pînza de păianjen are proprietăți antibacteriene. 



În experimentele următoare, oamenii de știință au decis să cultive bacteriile direct pe pînze, plasate în diferite medii. S-a dovedit că, în mod normal, bacteriile se dezvoltă pe pînza de păianjen doar dacă mediul înconjurător conține o sursă suplimentară de azot. Oamenii de știință atribuie acest lucru faptului că azotul, care face parte din componența aminoacizilor pînzai, este practic inaccesibil pentru microbi.



Astfel, pînza nu este un material antibacterian, ci mai degrabă bacteriostatică. Acest lucru poate explica faptul că unele specii de păianjeni își acoperă complet casele lor. În plus, anume datorită acestei proprietăți, victimele din coconul păianjenului nu putrezesc, spun oamenii de știință.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load