COVID-19 în MOLDOVA

Studiu: companiile energetice "încetinesc" trecerea la energia" verde"

Studiu: companiile energetice "încetinesc" trecerea la energia" verde"

Un nou studiu publicat în revista Nature Energy arată că companiile de energie încetinesc atunci cînd vine vorba de utilizarea surselor de energie ecologice, cum ar fi vîntul și soarele.

Oamenii de știință au descoperit ca doar unul dintre cei 10 furnizori de energie din lume prefera energia regenerabilă față de combustibilii fosili, anunță BBC.


Potrivit cercetătorului principal, implementarea lentă subminează eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice. Chiar și cei care cheltuiesc fonduri pentru energie ecologică continuă să investească în cărbune și gaze naturale.Potrivit unui nou studiu, întreprinderile comunale mari, inclusiv multe întreprinderi de stat și orășenești, trec mult mai lent la energia "verde". La studiu au participat mai mult de 3.000 de companii electro-energetice din întreaga lume.


Studiul a constatat că doar 10% dintre companii au extins producția de energie electrică pe baza surselor regenerabile. Din această mică parte care a cheltuit mai mult pe energia regenerabilă, mulți au continuat să investească în combustibili fosili, deși la rate mai mici. Marea majoritate a companiilor, potrivit autorului studiului, pur și simplu "stăteau pe gard".


Autorul spune că multe dintre aceste tipuri de întreprinderi aparțin statului și, probabil, cu ani în urmă, au investit în portofoliile lor energetice. Cu toate acestea, concluzia generală din analiză este că întreprinderile comunale "împiedică" trecerea globală la energia regenerabilă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load