COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Startup-ul Ocean Cleanup a prezentat un sistem de curățare a rîurilor de obiectele de plastic

Startup-ul Ocean Cleanup a prezentat un sistem de curățare a rîurilor de obiectele de plastic

Startup-ul Ocean Cleanup, care a instalat o barieră pentru colectarea gunoiului în pata de gunoi din oceanul Pacific, a prezentat Interceptor, un dispozitiv conceput pentru curățarea rîurilor de deșeurile din plastic.

Despre aceasta scrie New Atlas cu referire la mesajul companiei.


Primul prototip al Sistemului de curățare a zonei de gunoi din Oceanul Pacific, System 001, și-a început complet activitatea la mijlocul lunii octombrie 2018. Sistemul poate aduna toate tipurile de deșeuri din plastic, inclusiv plase uriașe de pescuit și particule de plastic cu dimensiuni de pînă la 1 mm.În 2015, compania a studiat peste 40 de mii de rîuri care se varsă în Oceanul Pacific și a ajuns la concluzia că cea mai mare parte a gunoiului care ajunge în ocean vine din rîuri. Iar 20% din gunoi provin din rîurile situate în Asia.


Interceptor reprezintă un catamaran de care este atașată o barieră lungă plutitoare – ea este folosită pentru adunarea gunoiului într-un container special. În container sînt instalați niște senzori, care determină gradul de umplere a acestuia și dă un semnal operatorilor locali despre necesitatea scoaterii acestuia. Sistemul este alimentat complet de energie solară și poate aduna pînă la 50 de mii de kg de gunoi pe zi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load