COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Soluțiile antiparazitare pentru bovine distrug o treime din gîndacii de bălegar

Soluțiile antiparazitare pentru bovine distrug o treime din gîndacii de bălegar

Soluțiile antiparazitare pentru bovine afectează negativ natura.

La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Sussex din Marea Britanie.


Cercetătorii au studiat un număr foarte mare de lucrări deja publicate despre efectele preparatelor antihelmintice asupra mediului, în special a produselor care formează baza acestor medicamente. Se pare că toate aceste medicamente au un efect distructiv asupra mediului, de exemplu asupra gîndacilor de bălegar — o specie de insecte care sînt insecte vitale de vînătoare pentru lilieci și unele păsări.
Îndeosebi de toxice pentru gîndacii de bălegar s-a dovedit a fi cel mai folosit medicament - agentul antiparazitar Ivermectin.


În probele de fecale ale bovinelor, cărora li s-a administrat medicamente antiparazitare, erau cu o treime mai puține larve de gîndac de bălegar decît de obicei. În același timp, gândaci sînt atrași de astfel de fecale mult mai mult decît de obicei, însă din cauza toxicității lor, larvele pur și simplu nu pot crește și mor.Oamenii de știință au remarcat că, cu timpul, acest lucru va duce la o scădere a populației gîndacilor de bălegar. În viitor, acest lucru ar putea distruge lanțul alimentar pentru multe specii de animale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load