COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Soluția cel ciudată prin care oamenii ar putea scăpa de unele boli

Soluția cel ciudată prin care oamenii ar putea scăpa de unele boli

Medicina evoluează pe zi ce trece, însă cercetătorii încă nu au rezolvări pentru unele dintre cele mai întîlnite boli ale secolului, cum ar fi cancerul, și probabil mai e nevoie de timp pînă vom ajunge acolo.

Cu toate acestea, savanții caută constant metode prin care să ne îmbunătățească calitatea vieții, iar un genetician de la University College London crede că a găsit o metodă prin care să facă asta.

Dame Linda Partridge a publicat o lucrare în jurnalul „Nature”, care susține că transfuziile cu sînge tînăr ne-ar putea permite să trăim o viață fără boli precum cancerul, demența și bolile cardiace.

Munca ei face parte dintr-o serie de studii controversate, inclusiv un experiment uman susținut de un start-up din San Francisco. Acesta se numește Ambrosia și constă în injectarea adulților în vîrstă cu sînge tînăr.


Studiul geneticianului a arătat că șoarecii mai vîrstnici care au primit sînge tînăr, nu au dezvoltat boli asociate cu îmbătrînirea și și-au menținut o funcție cognitivă bună. În același timp, șoarecii tineri care au primit sînge mai în vîrstă, au prezentat un efect opus.

Partridge spune că studiul este dovada că efectele sîngelui trebuie studiate mai atent pe animale, pentru a identifica moleculele care mențin sănătatea fizică. „Este nevoie de mai multe cercetări pe animale pentru a stabili consecințele pe termen lung și posibilele efecte secundare”, a declarat ea.

Acesta nu este singura cercetare care a avut astfel de rezultate. Studiile clinice din cadrul Ambrosia au avut 70 de participanți, care aveau cel puțin 35 de ani. Aceștia au plătit 8.000 de dolari pentru a participa la experiment. Astfel, ei au primit plasmă – componenta principală a sîngelui – de la voluntari cu vîrste între 16 și 25 de ani.

Rezultatele au arătat o reducere cu 10% a colesterolului din sînge – al cărui nivel crescut duce la apariția bolilor de inimă. De asemenea, a fost observată o reducere cu 20% a proteinelor care sînt întîlnite în cantități mari la pacienții cu diferite forme de cancer. În același timp, sîngele a contribuit la scăderea nivelului de proteine amiloide, care formează aglomerări toxice în creierele pacienților cu demență.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load