COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sistemele de recunoaștere facială, neputincioase împotriva măștilor medicale

Sistemele de recunoaștere facială, neputincioase împotriva măștilor medicale

Măștile care ne projează de coronavirus sînt utile și împotriva algoritmilor de recunoaștere facială, potrivit unui studiu realizat de National Institutes of Science and Technology (NIST).

Organizația a analizat 89 de sisteme de recunoaștere facială, dezvoltate de companii precum Panasonic, Canon sau Tencent și a descoperit că între 5 și 50% din cazuri algoritmii nu reușeau să potrivească imaginea unei persoane cu mască de imaginea aceleiași persoane fără mască, informează go4it.ro.

Companiile au început să dezvolte tehnologii pentru a identifica oamenii care poartă măști. NIST vrea să vadă, în toamnă, cît de eficiente sînt acestea, transmite Venture Beat.


Pentru studiu, cercetătorii au analizat șase milioane de imagini folosite în cercetări anterioare. Au fost folosite nouă modele diferite de măști, cu culori și forme diferite, asemănătoare cu cele folosite de oameni în viața reală.

În cazul persoanelor fără măști pe față, cei mai buni algoritmi disponibili pe piață au greșit în doar 0,3% din cazurile cînd le-au fost arătate două imagini diferite ale aceluiași om. Cînd au fost aplicate măști, algoritmii de top au greșit în 5% din cazuri.

Sistemele de recunoaștere facială mai puțin precise au identificat corect oamenii cu măști în doar 50% din cazuri.

Noile tehnologii de recunoaștere facială s-au adaptat rapid la situație

Firmele care produc astfel de tehnologii se adaptează deja la situație, fiind susținute de investitori. Firma Corsight AI din Israel a dezvoltat deja tehnologii care permit identificarea persoanelor ale căror fețe sînt acoperite de măști, ochelari sau vizoare din plastic. Firma a primit recent o nouă rundă de investiții.

În China, firma Hanwang Technology a anunțat de asemenea, în martie, că a dezvoltat o tehnologie care poate recunoaște fețele oamenilor care poartă măști.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load