Sfîrşitul lumii la 4 februarie? Anunţul ce înspăimîntă întreaga Planetă

Sfîrşitul lumii la 4 februarie? Anunţul ce înspăimîntă întreaga Planetă

Un asteroid gigant va trece pe lîngă Pămînt la 4 februarie. Denumit „2002 AJ129”, acesta este clasificat ca fiind un ''asteroid potenţial periculos'' de către NASA şi va trece pe lîngă planeta noastră cu o viteză de 107.826 km/h.

Asteroidul are o lăţime de 1,1 kilometri, fiind mult mai lung decît Burj Khalifa din Dubai. Obiectul va trece pe lîngă Pămînt la 4 februarie, la o distanţă de 4.208.641 de kilometri, în termeni spaţiali fiind relativ aproape de planetă.

Ca referinţă, distanţa dintre Pămînt şi Lună este de 384.400 de kilometri, notează Mail Online. NASA clasifică asteroizii ca fiind ''potenţial periculoşi'' dacă se apropie la 7.403.000 km de Pămînt.

Aceasta este cea mai mare rocă spaţială ce se va apropia de Pămînt anul acesta, iar în cazul în care s-ar prăbuşi, ar putea duce la apariţia unei mici Ere Glaciare pe Terra. Impactul ar putea duce la scăderea temperaturilor cu 8 grade Celsius, conform unui studiu din 2016 privind efectele coliziunii cu un asteroid cu o lăţime de un kilometru.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load