COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Scurgerile de petrol provoacă tulburări fizice și psihice copiilor

Scurgerile de petrol provoacă tulburări fizice și psihice copiilor

Pe 20 aprilie 2010, explozia pe platforma petrolieră Deepwater Horizon a provocat ceea ce va fi cea mai mare deversare de petrol din istorie. Pînă ce sonda a fost închisă definitive după 87 de zile, pe 15 iulie, se estimează că în Golful Mexic s-au scurs 4 milioane de barili de petrol.

Acest lucru a afectat ecosistemele, a poluat zona de coastă și a sufocat industria pescuitului și turismului. De asemenea, s-a constatat că dezastrul natural s-a dovedit a fi dăunător sănătății psihice și fizice a copiilor din zonă.


Jayshri Bidashi de la Centrul Național de pregătire pentru dezastre de la Institutul Pămîntului al Universității Columbia a efectuat un studiu. El a arătat că copiii de pe coasta Golfului Mexic, care a expusă la scurgerea de petrol - fie direct, prin contact fizic cu petrolul, fie indirect prin pierderi economice - au căpătat o probabilitate semnificativ mai mare de a avea probleme de sănătate fizică și psihică în comparație cu copiii care nu au fost expuși.
Rezultatele au arătat, de asemenea, că efectele scurgerii petrolului asupra sănătății copiilor par să se observe și după mai mulți ani de la dezastru, a declarat omul de știință.


Scurgerile de petrol pot afecta în mod diferit copiii. Copilul poate intra în contact direct cu petrolul, atingîndu-l, inhalîndu-l sau înghițindu-l. Expunerea directă la petrol, dispersanți și ulei ars poate provoca mîncărimi ale ochilor, probleme de respirație, dureri de cap, amețeli, erupții cutanate și alte probleme. Copiii de asemenea, pot suferi și din cauza efectelor secundare dacă părintele își pierde locul de muncă, perturbă rutina zilnică sau dacă alți membri ai familiei sînt îngrijorați sau au probleme de sănătate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load