TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noutatea pe Facebook care ar putea schimba radical rețeaua

Noutatea pe Facebook care ar putea schimba radical rețeaua

E luată în calcul o schimbare care ar modifica fix coloana vertebrală a rețelei.

News Feed de la Facebook a reprezentat, de-a lungul existenței rețelei, cea mai importantă componentă. Acolo au intrat reclamele, pozele și videourile, toate mesajele care te enervează sau te bucură. Acum, pe măsură ce modul de consum conținut s-a schimbat, rețeaua socială ia în calcul cea mai radicală schimbare.

Astfel, compania ar vrea să petreci și mai mult timp pe rețeaua socială. Ca să facă asta, plănuiește să combine Stories cu News Feed. Asta ar însemna că ai la dispoziție un carusel în care vezi totul, iar navigarea se face stînga – dreapta în loc de un scroll sus – jos.


Odată cu acest concept, ar rezolva altă problemă de moment: nimănui nu-i pasă de Stories. În timp ce pe Snapchat și Instagram au un oarecare succes, pe Facebook nimănui nu-i pasă de ele. Chiar și așa, ocupă mult spațiu (fizic) în aplicație.

Cît de probabil e ca Facebook să schimbe conceptul de News Feed?

La acest moment, nimeni nu știe dacă așa ceva va fi implementat, nici măcar Facebook. Asta pentru că, așa cum e cazul cu fiecare schimbare mare, odată ce e finalizată funcționalitatea din punct de vedere tehnic urmează o perioadă de testare.

Dacă în urma testelor utilizatorii nu vor fi prea deranjați, va urma implementarea pe regiuni.

Schimbarea e cît de cît susținută de-o declarație a lui Chris Cox, director de produs al Facebook, care a spus în 2018 că Stories, și conceptul acesta, ar putea depăși implementarea sub formă de feed. Dacă asta se va întîmpla sau nu, implementarea ar fi cel mai probabil posibilă în 2020.

Da, ar fi mult mai haotică rețeaua și ar fi mult mai greu să găsești ceva. Totodată, e valabil ca totul să fie implementat doar pe aplicație, nu și pe web.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load