S-a produs prima erupţie a vulcanului Raikkok din Insulele Kurile din ultimii de 100 de ani. În cîteva ore a fost distrus tot ce era viu pe insulă!

S-a produs prima erupţie a vulcanului Raikkok din Insulele Kurile din ultimii de 100 de ani. În cîteva ore a fost distrus tot ce era viu pe insulă!

Ca urmare a primei erupții din ultimii 100 de ani, vulcanul Raikkok a distrus toată viața pe o insulă mică cu același nume din sistemul Insulelor Kurile.


Informaţia este difuzată de TASS, care face referinţă la declarația Institutului de Vulcanologie și Seismologie (IVS) din cadrul Filialei Orientului de Extremă al Academiei de Științe din Rusia.Erupția Raikkok a avut loc la 22 iunie 2019. Potrivit oamenilor de știință, o coloană puternică de cenușă s-a înălţat deasupra craterului vulcanului la o înălțime mai mare de 11 km, iar trena de cenușă s-a întins pe o distanţă de 450 km.Puternice fluxuri piroclastice de avalanșe încinse, cu o temperatură mai mare de 1000° C, se scurgeau de pe suprafața Raikkokului cu o viteză mai mare de 30 km / h, iar precipitaţiile puternice de cenușă au distrus întreaga vegetație de pe insulă în cîteva ore.În viitorul apropiat, oamenii de știință nu așteaptă noi erupții în Raikkok. În ciuda acestui fapt, experții observă că Raikkok este situat între insulele Shikotan și Matua, care au, de asemenea, vulcani. În viitorul apropiat, pe acestea ar putea începe la fel erupţii.Înălțimea vulcanului Raikkok este de 551 m. Are un crater cu un diametru de aproximativ 700 m și o adîncime mai mare de 200 m. Insula însăși este considerată cea mai nordică din Marea Barieră a Insulelor Kurile, avînd o suprafaţă de 4,5 km. Raikkok este o insulă nepopulată.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load