TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia şi China au bătut palma pentru construirea unei staţii spaţiale pe Lună

Două dintre marile forţe ale lumii au bătut palma pentru un proiect spaţial comun. Rusia şi China vor încerca să cucerească împreună Spaţiul. Roscomos, agenţia spaţială rusă, a anunţat un pact semnat cu omologul din China, CNSA. Împreună, cele două agenţii vor dezvolta o staţia pe suprafaţa Lunii.

Pactul nu este însă doar pentru cele două ţări. Oricine se poate alătura, a mai anunţat agenţia spaţială din China. Este cea mai importantă colaborare pentru ţara asiatică în tentativa de a cuceri spaţiul, potrivit mediafax.ro.

Rusia vrea la rândul ei să revină în prim-plan, la 60 de ani de când l-a trimis pe Yuri Gagarin în Spaţiu. Cele două ţări urmează să stabilească un itinerar pentru construirea stației şi trebuie să colaboreze îndeaproape la planificarea, proiectarea și implementarea proiectului.

''Stația științifică internațională este un experiment complex și instalațiile de cercetare create la suprafața sau pe orbita Lunii vor fi proiectate pentru realizarea de cercetări multidisciplinare și cu mai multe obiective''.

În ultimii ani, Rusia a rămas în umbra NASA. Pentru consolidarea alianţei, Dmitry Rogozin, şeful Roscosmos, l-a invitat pe omologul Zhang Kejian la aselenizarea care va avea loc pe 1 octombrie, prima pentru Rusia din 1976 încoace.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load