COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia ar putea pierde plajele de nisip

Rusia ar putea pierde plajele de nisip

Oamenii de știință cred că schimbările climatice și creșterea nivelului mării pot distruge jumătate din plajele de nisip din lume pînă în 2100.

Într-un articol publicat în revista Nature Climate Change, cercetătorii avertizează că, chiar dacă omenirea ar reduce drastic poluarea, care duce la încălzirea globală, mai mult de o treime din țărmurile nisipoase ale planetei ar putea dispărea, aducînd daune turismului de pe litoral în țările mari și mici.


Plajele de nisip acționează, de asemenea, în calitate de primă linie de apărare împotriva furtunilor de coastă și a inundațiilor, iar fără ele, efectele dezastrelor naturale vor fi probabil mult mai grave.Experții de la Centrul Comun de cercetare al Comisiei Europene spun că unele țări planifică deja sisteme extinse de protecție, dar în majoritatea țărilor, astfel de scheme de inginerie vor fi greu sau imposibil de implementat.


Potrivit datelor obținute, Australia ar putea suferi cel mai mult: în următorii 80 de ani vor fi spălate aproape 15 mii de kilometri de plajă cu nisip alb. Urmată de Canada, Chile și SUA. Din top 10 zece țări care ar putea pierde plajele mai fac parte și Mexic, China, Rusia, Argentina, India și Brazilia.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load