COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rănile diabeticilor s-ar putea vindeca mai repede datorită unei invenții

Rănile diabeticilor s-ar putea vindeca mai repede datorită unei invenții

Diabetul poate duce la leziuni ale pielii, pe care pacienții nu le simt și nici nu le observă decît cînd încep să sîngereze.

Acestea nu se vindecă singure, fapt care poate duce cu timpul la amputarea degetelor și chiar a picioarelor. Una dintre modalitățile prin care rănile se pot vindeca este să le oferi oxigen. Din fericire, cercetătorii de la Universitatea Purdue au creat un accesoriu, care permite exact acest lucru. „Am creat un sistem care eliberează treptat oxigenul pe parcursul zilei, astfel încît pacientul să poate avea mai multă mobilitate”, a declarat Babak Ziaie, profesor la Universitatea Purdue. Ulcerațiile diabetice apar, de obicei, din cauza nivelului ridicat de zahăr din sînge, care duce la degradarea nervilor.

Totodată, acesta duce la pierderea sensibilităţii la nivelul degetelor sau picioarelor. Fără putinţa de a simți durere, loviturile pot trece pe neobservate, iar țesutul pielii se descompune, ceea ce duce la formarea ulcerațiilor. Pe lîngă nivelul ridicat de zahăr din sînge, pielea uscată este o altă consecință a diabetului care încetinește, de asemenea, procesul de vindecare al rănilor.


„De obicei, tratăm rănile ulceroase prin îndepărtarea țesutului mort de pe suprafața rănii și prin metode, care să ajute pacientul să nu pună greutate pe piciorul afectat”, a declarat Desmond Bell de la Memorial Hospital, Florida.

Cercetătorii de la Purdue au folosit lasere pentru a da formă siliconului pe bază de cauciuc, după care au făcut găurile care eliberează oxigen doar pe partea piciorului în care se află ulcerațiile. Potrivit simulărilor echipei, branțul poate elimina oxigen cel puțin opt ore pe zi sub presiunea cuiva, care cîntărește aproximativ 53-81 de kilograme. De asemenea, savanții au mai precizat că accesoriul ar putea fi personalizat pentru orice greutate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load