COVID-19 în MOLDOVA

Potrivit satelitului, o instalație nucleară este deteriorată în Coreea de Nord

Potrivit satelitului, o instalație nucleară este deteriorată în Coreea de Nord

O serie de imagini din satelit sugerează că recentele inundații din Coreea de Nord ar fi afectat cea mai mare instalație nucleară din această țară, potrivit unui think-tank din Statele Unite.

Analiștii de la 38 North, un site web care monitorizează Coreea de Nord, au declarat că imaginile din satelit surprinse în perioada 6-11 august au arătat cât de vulnerabile sunt sistemele de răcire ale Centrului de Cercetare Nucleară Yongbyon la evenimentele meteorologice extreme, potrivit Reuters.

Peninsula Coreea a fost lovită de unele dintre cele mai puternice ploi din istoria recentă, cu inundații și alunecări de teren care au provocat pagube și decese atât în Coreea de Nord, cât și în Coreea de Sud.


Situat pe malul râului Kuryong, la aproximativ 100 de kilometri nord de capitala Coreei de Nord, Phenian, centrul Yongbyon găzduiește reactoare nucleare, instalații de procesare a combustibilului nuclear și instalații de îmbogățire a uraniului, despre care se crede că sunt folosite în cadrul programului nuclear al țării.

Reactorul de 5 MW nu pare să funcționeze de ceva vreme, iar un Reactor Experimental de Apă Luminoasă (ELWR) nu a venit încă online, dar o astfel de inundație în viitor raportul 38 de Nord a spus.

Specialiștii de la 38 North susțin că reactorul de 5 MW din cadrul centrului nu fucționează în acest moment, iar un reactor experimental planificat în cadrul acestuia nu a fost încă pus în funcțiune, dar astfel de inundații ar duce la oprirea acestor reactoare în viitor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load