COVID-19 în MOLDOVA

Pot lua pisicile și cîinii COVID-19 de la oameni?

Pot lua pisicile și cîinii COVID-19 de la oameni?

Pisicile și cîinii pot lua COVID-19 de la oameni? Experții italieni vin cu detalii incredibile. În urma unui studiu recent, oamenii de știință au confirmat că infecția cu noul virus (COVID-19) poate fi transmisă de la oameni și cîinilor sau pisicilor.

Cîinii și pisicile care trăiau în gospodării cu pacienți confirmați cu coronavirus, cercetătorii au detectat anticorpi împotriva virusului, ceea ce indică existența unei infecții anterioare.

Preşedintele Institutului Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor Friedrich-Loeffler din Greifswald, Thomas Mettenleiter, spune că rezultatele nu sînt surprinzătoare, transmite doctorulzilei.ro.


„Confirmă ceea ce ştim deja. Presupunem că virusul este transmis de regulă de la om la animale”, a adăugat Mettenleiter.

Institutul Federal Friedrich-Loeffler au confirmat anterior acest lucru. Așadar, virusul poate fi transmis de la om la animal, dar nu și invers.

Atenție! Cercetătorii au mai spus că nu e nevoie ca persoanele sănătoase să reducă contactul cu animalele de companie.

Un cîine din UK a suferit aceleași simptome ca stăpîna lui confirmată cu COVID-19, după ce a mestecat șervețelele aruncate de ea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load