TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pinguinii comunică între ei la fel ca oamenii

Pinguinii comunică între ei la fel ca oamenii

„Comunicarea” pinguinilor seamănă ca un șir de strigăte, dar oamenii de știință au descoperit că, de fapt, păsările comunică la fel ca oamenii.

Cercetătorii de la universitățile din Lyon (Franța) și Torino (Italia) au descoperit că pinguinii denotă "cuvintele" folosite des prin sunete scurte, iar mesajele mai complicate sînt transmise prin semnale mai lungi, alcătuite din mai multe silabe. Această tendință este, de asemenea, observată la oameni și cimpanzei, însă pinguinii sînt primii neprimate care demonstrează comportamente lingvistice complexe.


În timpul studiului, oamenii de știință au înregistrat și au analizat 590 de semnale de la 28 de pinguini africani adulți din trei colonii diferite în grădinile zoologice italiene. Ei au descoperit că pinguinii folosesc trei tipuri de țipete pentru a comunica.

Se știe că cuvintele des folosite în limbaj sînt reduse. Cercetătorii spun că strigătele pinguinilor sînt prima dovadă convingătoare că specia de neprimate respectă legile lingvistice ale continuității vocale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load