COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pînă în 2040, în mediul înconjurător vor exista 1,3 miliarde de tone de plastic

Pînă în 2040, în mediul înconjurător vor exista 1,3 miliarde de tone de plastic

Cantitatea de gunoi din plastic din ocean s-ar putea tripla pînă în anul 2040: ea ar putea crește pînă la aproximativ 1,3 miliarde de tone. Spre anul 2050, în ape va fi mai mult plastic decît pești, raportează BBC.


Potrivit cercetătorilor de la Fundația Ellen MacArthur, Universitatea Oxford, Universitatea din Leeds și Organizația Common Seas, pentru a opri procesul de poluare, nu va fi suficientă lupta împotriva pungilor de plastic și a paielor pentru cocktail de unică folosință.


Pentru reducerea deșeurilor sînt necesare măsuri mai drastice, de exemplu, perfecționarea sistemului de colectare și prelucrare a deșeurilor, în special în țările în curs de dezvoltare, reducerea consumului de material plastic și de investiții în materiale alternative, precum și reducerea importului de deșeuri de plastic.Raportul spune că mai mult de 1,3 miliarde de tone de deșeuri din plastic vor ajunge în natură și vor polua pămîntul, rîurile și oceanele în următorii 20 de ani dacă nu vom lua măsuri drastice. Aproape 11 milioane de tone de plastic au fost aruncate în ocean în 2016, au anunțat cercetătorii. Acest volum ar putea crește la 29 milioane de tone pe an în următorii douăzeci de ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load