COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pe fundul Mării Mediterane au fost descoperite corăbii cu comori

Pe fundul Mării Mediterane au fost descoperite corăbii cu comori

Cercetătorii britanici au descoperit 12 corăbii scufundate în marea Mediterană, inclusiv o corabie imensă din secolul XVII, cu artefacte valoroase.


Potrivit Daily Mail, o expediție din Marea Britanie a descoperit un grup de 12 corăbii pe fundul mării Levantului. Pentru căutări, echipa a folosit cele mai avansate și robotizate tehnologii, care au ajutat să găsească de la distanță artefacte pe fundul mării și să le studieze la o adâncime de aproape 2 kilometri.

Corăbiile au fost descoperite pe locurile căilor antice marine de mătase și pe căile de condimente ale Greciei Antice, Imperiului Roman și Otoman, pe care se deplasau navele începînd cu anul 300 î.Hr.


Printre corăbiile scufundate s-a numărat o navă comercială gigantică otomană din secolul al XVII-lea, cu o lungime de 42,7 metri. Potrivit arheologilor, dimensiunea navei corespunde lățimii încărcăturii, care consta din sute de artefacte din paisprezece culturi. Printre ele se numără cel mai vechi porțelan chinezesc, ulcioare din Italia, 12 vase de cafea și boabe de piper conservate.
Potrivit experților, artefactele au fost greu de găsit pe fundul mării, însă acestea s-au dovedit incredibil de bine păstrate.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load