COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pandemia de coronavirus a oprit implementarea energiei "verzi" în SUA

Pandemia de coronavirus a oprit implementarea energiei "verzi" în SUA

Pandemia de coronavirus a oprit introducerea energiei "verzi" în SUA. Majoritatea companiilor și-au amînat proiectele spre sfîrșitul anului 2020.


Industria energiei regenerabile din SUA și-a oprit activitatea din cauza pandemiei de coronavirus. Răspîndirea sa a influențat construcția de noi obiecte, a scos de pe piață mii de muncitori calificați și "a semănat îndoieli cu privire la proiectele solare și eoliene pentru autorități".


Pandemia încetinește trecerea la energie curată, care, potrivit oamenilor de știință, și așa nu are loc destul de repede și nu este capabilă să oprească schimbările climatice. "Industria a avut o creștere uriașă pînă în ultimele două luni, - a declarat Tom Kirnan, CEO al Asociației Americane de energie eoliană. "Această întorsătură a evenimentelor este copleșitoare, este greu de înțeles cum vom ieși din această situație".Potrivit companiei de consultanță Wood Mackenzie, numărul de noi instalații solare din întreaga lume va scădea cu 17%, iar producția de turbine eoliene va scădea cu pînă la 20%. Combustibilii fosili, cum ar fi gazele naturale și cărbunele, vor rămîne cele mai importante surse de energie în majoritatea țărilor, iar energia nucleară își va consolida prezența în SUA.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load