COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Organizația Meteorologică Mondială a avertizat asupra unor anomalii meteorologice în vara anului 2020

Organizația Meteorologică Mondială a avertizat asupra unor anomalii meteorologice în vara anului 2020

Organizația Meteorologică Mondială (OMM) a avertizat asupra unor anomalii meteorologice în vara anului 2020. Este vorba despre o creștere puternică a temperaturii la suprafața oceanului în latitudinile tropicale și un deficit sever de precipitații pe teritoriul Americii de Sud și Peninsula Indostan.


Prognoza alcătuită de OMM se bazează pe date din 13 centre globale de pregătire a prognozelor pe termen lung situate în întreaga lume. În baza acestor date, se elaborează modelele condițiilor meteorologice care vor fi observate în întreaga lume în următoarele trei luni. Prognoza actuală se referă la condițiile meteorologice din mai, iunie și iulie.


Simulările au arătat că, pe parcursul întregii perioade de trei luni, temperatura stratului de suprafață al atmosferei Pămîntului va fi cu mult peste nivelul normal. Comparativ cu perioada 1993-2009, volumul global al precipitațiilor în această perioadă va fi în surplus.În același timp, pe teritoriul Africii de Sud și Americii de Sud, precum și pe peninsula Indostan, va exista un deficit de precipitații. În Indonezia și Australia, dimpotrivă, vor exista mai multe precipitații decît în limita normală.


La latitudinile tropicale din mai-iulie 2020 va avea loc o creștere critică a temperaturii apei în ocean. Pe de o parte, acest lucru ar putea duce la formarea unor cicloane tropicale puternice, pe de altă parte — ar putea provoca daune mari recifelor de corali, notează autorii studiului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load