COVID-19 în MOLDOVA

ONU: în mediu înconjurător crește poluarea cu măști și mănuși

ONU: în mediu înconjurător crește poluarea cu măști și mănuși

ONU a anunțat o creștere a poluării mediului cu măști și mănuși. În același timp, experții estimează că, ca urmare a măsurilor restrictive în legătură cu pandemia, a avut loc o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de până la 5%.


Potrivit Organizației, aproximativ 75% din plasticul rămas de la coronavirus vor deveni probabil deșeuri care cresc depozitele de deșeuri și ajung în mări.
Cu toate acestea, ca urmare a introducerii restricțiilor legate de pandemia COVID-19, emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut dramatic la 5%.
Potrivit directorului departamentului de comerț internațional al UNCTAD, Pamela Cowk-Hamilton, poluarea mediului cu plastic a fost și mai înainte una dintre principalele amenințări ale planetei, dar pandemia "a agravat semnificativ situația".


Vînzările globale de măști de unică folosință au crescut de la aproximativ 800 milioane dolari în 2019 la 166 miliarde USD în 2020. Conform informațiilor din raport, aceasta este doar o parte a problemei: în urma distanțării sociale a crescut brusc numărul zilnic de livrări de produse alimentare la domiciliu, învelite în numeroase materiale de ambalare. Din acest motiv, volumul deșeurilor din plastic a crescut de mai multe ori.Potrivit estimărilor oamenilor de știință de la Universitatea Portugheză Aveiro, publicată la mijlocul lunii iunie în revista Environment, Science & Technology, în timpul pandemiei, în lume sunt folosite lunar 129 miliarde de măști și 65 miliarde de mănuși

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load