COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS planifică renunțarea totală la utilizarea grăsimilor trans în produse pînă în 2023

OMS planifică renunțarea totală la utilizarea grăsimilor trans în produse pînă în 2023

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) planifică renunțarea totală la utilizarea grăsimilor trans în procesul de producție a alimentelor pînă în 2023.

Astfel de date au fost confirmate miercuri de directorul general al organizației, Tedros Adhanom Gebreiesus. Acest lucru este raportat de TASS.
OMS reamintește că consumul de grăsimi trans industriali provoacă moartea a aproximativ 500 de mii de persoane din cauza bolilor cardiovasculare.

În prezent, 15 țări din întreaga lume le revin două treimi din decesele legate de consumul de grăsimi trans. Măsurile de reducere a utilizării grăsimilor trans au fost luate în principal în țările cu venituri mari pe cap de locuitor.


Grăsimile trans produse industrial se găsesc în special în margarină, în untul topit ghee și sînt adesea prezente în gustările ușoare, produse de patiserie și produse prăjite. Acestea sînt adesea folosite în producția de alimente, deoarece diferă de alte grăsimi prin durata de depozitare mai îndelungată. OMS consideră că grăsimile trans pot fi înlocuite cu alternative mai sănătoase fără a afecta gustul sau prețul alimentelor.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, utilizarea astfel de grăsimi duce la o creștere accentuată a probabilității de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet, obezitate hepatică, infertilitate etc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load