X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Oamenii de știință vor putea monitoriza emisiile de carbon la fiecare oră

12 mar. 2020,, 01:00   Ştiinţă şi IT
1552 0

O echipă internațională de oameni de știință va putea acum să urmărească emisiile de carbon pe un anumit teritoriu în fiecare oră.

Pentru aceasta, ei vor lansa în spațiu patru spectrometre.


NASA, Coreea de Sud și Agenția Spațială Europeană au anunțat despre crearea unor aparate pentru studierea detaliată a calității globale a aerului. Ei vor putea monitoriza poluarea cu carbon în fiecare oră.


Primul dispozitiv lansat în spațiu este spectrometrul geostaționar sud-coreean pentru monitorizarea mediului. NASA intenționează să trimită un dispozitiv aproape identic la bordul unui satelit comercial de comunicații în 2022. Acestea vor fi urmate de două dispozitive ale Agenției Spațiale Europene, primul start fiind stabilit pentru anul 2023.


Datele colectate vor permite intensificarea eforturilor de combatere a răspîndirii poluanților, inclusiv a dioxidului de azot, smogului, formaldehidei și aerosolilor. Datele pe oră vor capta mai bine contaminările care apar episodic, cum ar fi mișcarea în timpul orelor de vîrf sau pornirea unei centrale electrice.



Aparatele spațiale mai vechi au permis măsurarea poluării aerului doar o dată pe zi. Noile dispozitive se rotesc în jurul Pămîntului pe o orbită geostaționară, permițîndu-le să efectueze observații constante în una și aceeași zonă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?