TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de ştiinţă sînt la un pas de a crea o stea artificială

Oamenii de ştiinţă sînt la un pas de a crea o stea artificială

Specialiştii au reușit să rezolve una dintre cele mai dificile sarcini în lucrul cu plasma super-fierbinte. La Laboratorul de Fizica Plasmei din Princeton de pe lîngă Departamentul de Energie al SUA, experții au ajuns foarte aproape de crearea unei stele artificiale, informează Phys.org.

Oamenii de știință au găsit o modalitate de stabilizare a plasmei topite, similară cu cea din nucleul stelei. Stabilizarea are loc în camera de sinteză termonucleară.

Apariția așa-numitelor moduri discontinue determină apariția anomaliilor magnetice, care împiedică sinteza plasmei normale. Experții au aflat că perturbațiile minore ale temperaturii în plasmă pot stabiliza substanța.


Temperatura plasmei este legată de puterea curentului și de energia frecvenței radio. De aceea, manipularea cu temperatura vă permite să fie influențate şi alte caracteristici ale plasmei, contribuind la stabilizarea acesteia. În ajun astronomii au descoperit o exoplanetă, pe care poate fi apă. Corespondentul a informat, de asemenea, că Hubble a arătat infinitatea Universului într-o fotografie gigantică.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load