COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință salvează gheața veșnică cu ajutorul cailor

Oamenii de știință salvează gheața veșnică cu ajutorul cailor

Ca parte a unui experiment neobișnuit, experții de la Universitatea din Hamburg folosesc caii, bizonii și renii pentru a combate efectul de seră.

Se menționează că această metodă poate încetini semnificativ reducerea permafrostului.


Conform noii teorii, 80% din toate solurile cu permafrost din întreaga lume trebuie păstrate până la 2100 de ani. Dacă nu se vor lua măsuri, către 2100, jumătate din permafrostul din întreaga lume se va topi.


Într-un nou studiu, oamenii de știință iau în considerare mai multe măsuri netradiționale pentru a salva permafrostul: mutarea populațiilor de erbivore mari.Animalele de pășune paracopitate reduc cantitatea de zăpadă și elimină efectul izolator, sporind înghețarea permafrostului. Potrivit experților, această manipulare naturală a ecosistemului are un potențial enorm.
O echipă de oameni de știință a analizat, de asemenea, și efectele secundare potențiale ale acestei abordări neobișnuite. De exemplu, în timpul verii, animalele vor distruge stratul de mușchi de pe pămînt, ceea ce va duce la o încălzire suplimentară. Acest aspect a fost luat în considerare în modelare, dar impactul pozitiv al lipsei zăpezii în timpul iernii este de cîteva ori mai mare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load