COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință: degradarea ecosistemelor va duce la pandemii mult mai grave

Oamenii de știință: degradarea ecosistemelor va duce la pandemii mult mai grave

Un studiu realizat de Universitatea din vestul Angliei și laboratorul de cercetare Greenpeace de la Universitatea din Exeter arată că distrugerea mediului poate face pandemiile mai probabile și mai greu de gestionat.


Potrivit cercetătorilor, riscurile bolilor sunt în cele din urmă asociate cu biodiversitatea și procesele naturale, cum ar fi ciclul apei în natură.


Potrivit cercetătorilor, riscurile apariției bolilor sînt în cele din urmă asociate cu biodiversitatea și procesele naturale, cum ar fi ciclul apei în natură.În baza unei structuri dezvoltate pentru a analiza și a împărtăși informații despre relațiile complexe dintre societate și mediu, cercetătorii au ajuns la concluzia că dacă ecosistemele vor fi păstrate intacte și pe deplin funcționale, acest lucru va ajuta la prevenirea apariției unor noi pandemii.


Este vorba despre procese cum ar fi tăierea pădurilor, creșterea terenurilor agricole, precum și creșterea intensității agriculturii. Această activitate scade calitatea resurselor de apă necesare pentru a reduce transmiterea bolilor și pentru a atenua impactul care apare în cazul bolilor infecțioase.


Cercetătorii spun că lecția pe care am primit-o de la pandemia de COVID-19 este că societățile din întreaga lume ar trebui să înceapă să protejeze și să restabilească activ ecosistemele deteriorate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load