COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință de la Nijni Novgorod au creat un scaun-robot cu rotile care poate fi controlat prin puterea gîndirii

Oamenii de știință de la Nijni Novgorod au creat un scaun-robot cu rotile care poate fi controlat prin puterea gîndirii

Oamenii de știință de la Universitatea Națională de Cercetare din Nijni Novgorod (UNN) „Lobachevski”, au prezentat primul scaun cu rotile rusesc pentru deplasarea cu mobilitate limitată, cu funcția de verticalizare.

Informaţia este difuzată de TASS, care face referinţă la șeful laboratorului de tehnologii biomecatronice inteligente al UNN, Vasili Mironov.


Scaunul rulant robotic va permite oamenilor să efectueze antrenamente pentru dezvoltarea articulațiilor și lupta împotriva deteriorării secundare a organismului după leziuni grave. Căruciorul, asamblat în proporţie de 90 la sută din componente de origine rusească, este necesar în primul rînd pentru recuperarea pacienților.Descrierea tehnologiei spune că, datorită acesteia, oamenii vor putea ajunge produse de pe rafturile superioare, în timp ce alți oameni vor putea să comunice cu utilizatorii, privindu-i în ochi.


Acum, elaboratorii modifică sistemul deja existent, adăugînd în el tehnologia de neuro-comandă. Se preconizează ca acesta să primească semnale din partea creierului și a mușchilor pentru a controla căruciorul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load