COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au realizat o transformare record a energiei solare în combustibil

Oamenii de știință au realizat o transformare record a energiei solare în combustibil

Cercetătorii din Israel au obținut o eficiență record în transformarea energiei solare în combustibil. Acum, ei doresc să implementeze în acest proces un mecanism similar cu fotosinteza pentru a obține rezultate și mai bune.


Un grup de oameni de știință de la Institutul de tehnologie din Israel a dezvoltat un fotocatalizator care poate descompune apa în combustibil cu hidrogen. Ei au spus că au folosit nanoparticule asemănătoare tijei, care, cu ajutorul luminii, au generat încărcături electrice pozitive și negative. În timpul procesului, moleculele de apă se descompun: încărcăturile negative produc hidrogen, iar cele pozitive-oxigen. În același timp, reacțiile care includ încărcături pozitive și negative ar trebui să aibă loc simultan.


Dacă încărcăturile pozitive și negative care se atrag unul pe celălalt reușesc să se recombine, ele se anulează reciproc și energia se pierde. Deci, pentru a se asigura că încărcăturile sunt destul de departe una de alta, echipa a creat heterostructuri unice care constau dintr-o combinație de semiconductori diferiți. Folosind sistemul de modelare, ei au studiat separat reacțiile de regenerare și oxidare și au modificat heterostructura pentru a optimiza producția de combustibil.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load