COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au prezentat plasticul biodegradabil din plante

Oamenii de știință au prezentat plasticul biodegradabil din plante

Cercetătorii japonezi de la Universitatea Osaka au prezentat plasticul biodegradabil fabricat din plante.

Acest lucru a fost relatat de New Atlas.


În prezent, în lume, există mai multe tipuri de plastic biodegradabil, însă acestea au mai multe dezavantaje – au o calitate mai proastă decît plasticul obișnuit, producția lor este de cîteva ori mai scumpă decît a celui obișnuit, produsele din ele pot fi fabricate în cantități limitate.


În plus, experții Greenpeace notează că polimerii biodegradabili continuă să dăuneze naturii și nu vor salva planeta de poluarea cu plastic, deoarece pungile degradabile cu oxigen se descompun în plastic, iar pachetele de porumb nu se descompun într-o groapă de gunoi.


Oamenii de știință japonezi au creat un tip alternativ de plastic biodegradabil din nanofibre celulozice și amidon. Ambalajele din acest polimer sînt rezistente la apă și sînt trainice, dar se descompun în cazul expunerii prelungite la apa de mare.În plus, la producerea acestui tip de plastic nu se folosește petrolul, ceea ce înseamnă că nu sînt emise gaze cu efect de seră.


Potrivit oamenilor de știință, în viitorul apropiat ei intenționează să lanseze și producția în masă a pachetelor din amidon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri