TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au găsit osemintele unei broaște țestoase antice care a supraviețuit dispariției în masă

Oamenii de știință au găsit osemintele unei broaște țestoase antice care a supraviețuit dispariției în masă

Oamenii de știință au găsit rămășițele unei broaște țestoase antice care a supraviețuit dispariției în masă.

Studiul paleontologului Adan Perez Garcia care face parte din grupul de biologie evolutivă al Universității Naționale de învățămînt la distanță din Spania este publicat pe site-ul Institutului.


Cu 60 de milioane de ani în urmă, în pămînturile Lavrasia, care se afla pe teritoriul actualei emisfere nordice, a avut loc un cataclism, din cauza căruia au dispărut toți dinozaurii și mai mult de 70% din viața de pe planetă. Oamenii de știință ani de zile dispută despre aceasta — cineva susține teoria căderii unui meteorit, alții declară că cauza dispariției în masă este erupția unor supervulcani.Paleontologii spanioli susțin că au găsit unicul animal care a supraviețuit dispariției în masă în emisfera nordică. El au devenit o broască țestoasă primitivă Laurasichersis relicta. Rămășițele ei au fost găsite în peșterile din Franța.


Lungimea relictei Laurasichersis era de aproximativ 60 cm. Ca și alte reptile primitive, ea nu își putea trage gîtul în carapace pentru a-și ascunde capul de prădători. Această limitare fizică i-a permis Laurasichersis relicta să dezvolte alte mecanisme de apărare, precum armura cu spini mari, interconectați, care reprezentau niște structuri solide situate pe gît, picioare și coadă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load