COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au găsit o modalitate de a crea baterii organice

Oamenii de știință au găsit o modalitate de a crea baterii organice

Cercetătorii de la Universitatea York au prezentat o modalitate de a crea baterii organice. În același timp, acestea și-au păstrat performanța, stabilitatea și capacitatea.


În bateriile cu litiu-ion sînt folosite metale grele toxice care pot afecta mediul înconjurător, în plus, acestea sînt greu de reciclat. Cobaltul este unul dintre metalele grele folosite în electrozii bateriilor. În parte, problema constă în faptul că litiul și cobaltul sînt metale rare, iar rezervele lor scad.
Utilizarea materialelor organice face ca oamenii de știință să dezvolte și să testeze molecule noi pentru a găsi un înlocuitor al metalelor rare folosite în prezent.


Ultima lor descoperire este crearea unei noi molecule organice pe bază de carbon, care poate înlocui cobaltul utilizat în catozi sau electrozii pozitivi din bateriile cu litiu-ion. Noul material înlătură dezavantajele materialului anorganic, păstrînd, în același timp, caracteristicile operaționale.
"Electrozii fabricați din materialele organice pot face producția pe scară largă, reciclarea sau reutilizarea acestor elemente mai sigure. Scopul nostru este de a crea baterii durabile care să fie stabile și să aibă aceeași capacitate, poate chiar mai bună", a menționat profesorul Thomas Baumgartner.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load