COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au descris luptele ciocănitorilor de ghindă

Oamenii de știință au descris luptele ciocănitorilor de ghindă

Cercetătorii de la Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington urmăresc ciocănitorile de ghindă din 1974.

Însă abia recent, ei au descoperit că masculii acestei specii organizează lupte de mai multe zile pentru teritoriul, care sînt urmărite de "spectatori", transmite "planeta mea".


Grupuri de ciocănitori de ghindă (de cîte trei - patru păsări în fiecare) luptă periodic pentru "depozitele de semințe" - copaci pe care sînt scobite gropi pentru depozitarea ghindelor. Păsările pot aduna coaliții ani de zile și așteaptă momentul pentru a intra în luptă pentru un nou teritoriu. Confruntările pot dura zece ore cîteva zile la rînd. Coalițiile intră în luptă una împotriva celeilalte pînă cînd rămîne doar una dintre ele, care va lua ”depozitul” de cereale.
Unul dintre autorii studiului, AHAS bar, a spus că în timpul luptei, țipetele ciocănitorilor se aude de departe, iar dacă vă apropiați de copac, puteți vedea păsările care se învîrt în jurul lui.În total, în timpul bătăliei pe teritoriu pot să se afle pînă la 30 de ciocănitori-spectatori care urmăresc ceea ce se întîmplă cîte aproximativ o oră pe zi. Oamenii de știință cred că în acest fel aceste ciocănitori urmăresc schimbările în societate și încearcă să evalueze un posibil pericol pentru ei și teritoriile lor. În ciuda denumirii, ciocănitorii de ghindă se hrănesc în principal cu insecte, iar numai în timpul iernii ghindele devin principala lor hrană.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load