COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au descoperit o schemă moleculară care controlează îmbătrînirea

Oamenii de știință au descoperit o schemă moleculară care controlează îmbătrînirea

Biologii și bioinginerii de la Universitatea California din San Diego au identificat mecanismele cheie ale îmbătrînirii.

Pentru a afla viteza și cauzele îmbătrînirii celulelor, oamenii de știință au folosit componente ale drojdiei Saccharomycescerevisiae, care este folosită la coacere, transmite cursorinfo.co.il.

Oamenii de știință au reușit să constate că celulele cu același material genetic și în același mediu pot îmbătrîni destul de diferit.


"Folosind microhodrodinamica, simularea pe calculator și alte metode am constatat că aproximativ jumătate din celule îmbătrînesc în procesul de reducere graduală a stabilității nucleoli, regiune din ADN-ul nuclear, unde sînt fabricate componentele de bază ale "fabricilor" de proteine. Iar cealaltă jumătate îmbătrînește ca urmare a disfuncției mitocondriilor, stațiile energetice ale celulei", notează oamenii de știință.

Cercetătorii susțin că celula pornește pe una din aceste două căi încă în tinerețe și o urmează pînă la moarte.

În încercarea de a înțelege modul în care ea ia o astfel de decizie, oamenii de știință au identificat procesele moleculare care stau la baza fiecărui traseu, și au descoperit o schemă moleculară care controlează îmbătrînirea celulelor, "la fel cum schema electrică controlează funcționarea aparatelor de uz casnic".

"Modelarea computerizată a ajutat la reprogramarea circuitului molecular principal prin modificarea ADN-ului său și crearea unui nou traseu a îmbătrînirii cu o durată de viață crescută", afirmă oamenii de știință.

În baza descoperirii lor, cercetătorii intenționează să dezvolte preparate chimice care vor crește speranța de viață.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load