COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au descoperit de ce Antarctica de Vest se topește mai repede decît cea de Est

Oamenii de știință au descoperit de ce Antarctica de Vest se topește mai repede decît cea de Est

Oamenii de știință au descoperit de ce Antarctica de Vest se topește mai repede decît cea de Est. Este vorba despre tendințele liniare ale aerului de pe pămînt și temperaturile mărilor din jurul continentului.


O echipă de cercetători asociați cu mai multe instituții din Coreea de Sud a găsit o posibilă cauză a încălzirii în Antarctica de Vest, precum și motivul pentru care acest proces se întîmplă acolo mai repede decît în Antarctica de Est. Pentru analiză, ei au folosit modele matematice.


Oamenii de știință știau deja că din cauza încălzirii globale Antarctica se topește asimetric, dar nu știau de ce. Pentru a găsi o explicație, cercetătorii au început cu ipoteza că astfel de diferențe sunt probabil legate de variabilitatea naturală a climei.Cercetătorii au descoperit că condițiile asimetrice au apărut din cauza legăturii inverse dintre atmosfera de deasupra oceanului și atmosfera deasupra suprafeței continentului. Iar temperaturile mai calde ale mării din apropierea părții occidentale a Antarcticii au avut o legătură inversă pozitivă cu straturile atmosferice superioare găsite deasupra părților occidentale ale regiunii.


În cele din urmă, potrivit oamenilor de știință, diferențele climatice observate în regiune au probabil legătură cu factorii naturali ai schimbării climatice care reacționează la încălzirea globală.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load