COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au creat un săpun din paie

Oamenii de știință au creat un săpun din paie

Cercetătorii au găsit o modalitate de a folosi una dintre cele mai bogate resurse naturale, pentru a înlocui substanțele chimice artificiale din săpun.


Proiectul de cercetare inovator, condus de Universitatea din Portsmouth, a demonstrat că din paie de orez poate fi creat un biosurfactant pentru producerea unei substanțe non-toxice alternative. Această substanță poate fi utilizată la fabricarea unei game largi de produse, care includ de obicei materiale sintetice pe bază de petrol (cum ar fi săpunul).


Proiectul biotehnologic are ca scop rezolvarea problemelor de mediu asociate cu cantitatea de substanțe chimice artificiale din viața de zi cu zi. Oamenii de știință au căutat un înlocuitor natural al substanțelor chimice active, principalele ingrediente active în producerea soluțiilor de curățare, medicamentelor, cremelor pentru protecția solară, produselor cosmetice și insecticidelor.Biosurfactantul a fost obținut prin fierberea paiului de orez cu enzime. Oamenii de știință consideră că aceasta este cea mai ecologică metodă de producere a materiilor prime de înaltă calitate, deoarece paiul de orez este un produs natural secundar, iar milioane de tone de paie rămîn anual în întreaga lume. Deseori resturile sînt arse și emisiile dăunătoare ajung în mediul înconjurător. Folosirea paiului pentru a crea un alt produs poate deveni un proces eficient și profitabil de prelucrare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load