COVID-19 în MOLDOVA

Oamenii de știință au creat un nou tip de plastic

Oamenii de știință au creat un nou tip de plastic

Materialul poate fi utilizat pentru fabricarea containerelor din plastic, a echipamentelor sportive, a pieselor auto, a materialelor de construcție și a altor produse.

Un grup internațional de oameni de știință, condus de laboratorul Universității din statului Colorado, a dezvoltat un nou tip de plastic care poate fi reciclat la nesfîrșit, păstrînd în același timp proprietățile inițiale. Despre acest lucru scrie New Scientist, transmite korrespondent.net.

Noul material este alcătuit din blocuri chimice numite tiolactone biciclice și deține rate ridicate de rigiditate, rezistență și stabilitate.


"Noul plastic poate fi ușor reciclat prin încălzirea simplă pînă la 100 °C în prezența unui catalizator chimic. Sub influența temperaturilor ridicate, plasticul se descompune complet în blocuri originale de construcție, care pot fi apoi reasamblate în exact același material de înaltă calitate", a declarat autorul studiului, Eugene Chen.

Cu toate acestea, noul material are și un dezavantaj.

"Principala problemă este că pentru reciclare acest tip de plastic trebuie separat de alte tipuri de plastic atunci cînd se află în deșeuri de plastic și numai apoi poate fi reciclat", se arată în articol.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load