COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au combinat trei medicamente antivirale pentru tratamentul COVID-19

Oamenii de știință au combinat trei medicamente antivirale pentru tratamentul COVID-19

O combinație de trei substanțe antivirale plus un impuls dat sistemului imunitar prin injectarea unei citokine pare să ajute pacienții să se recupereze mai repede de pe urma infecției cu noul coronavirus, au anunțat medicii din Hong Kong.

Această abordare terapeutică mai are nevoie de testare, dar poate oferi o altă posibilitate de tratament pentru pacienții cu Covid-19, scrie CNN.

Doctorul Kwok-Yung Yuen de la Universitatea din Hong Kong și colegii săi au testat o schemă de tratament cu ritonavir și lopanivir, o combinație care se folosește pentru HIV, la care au adăugat un medicament general antiviral, ribavirin, plus cu o substanță folosită în screloza multiplă, interferon beta (o citokină).


Pacienții aveau cu toții simptome ușoare spre moderate și au început tratamentul în decurs de pînă la șapte zile de cînd au fost testați pozitiv. Unii doctori cred că tratarea pacienților încă de la primele faze ale infecției ar putea fi mai eficientă.

Echipa dr. Yuen le-a dat unora dintre pacienți numai combinația pentru HIV, care este mai cunoscută sub numele de Kaletra. Alți pacienți au fost selectați la întîmplare pentru a primi Kaletra împreună cu ribavirin și li s-a făcut și injecții cu interferon beta.

Acești din urmă pacienți, care au primit cocteilul de medicamente, au fost testați negativ la coronaviurs după aproximativ șapte zile, în medie, și s-au simțit mai bine după numai patru zile. Celor care li s-a administrat numai medicamentul anti-HIV au fost pozitivi, în medie, timp de 12 zile. Cu alte cuvinte, cei tratați cu schema mai complexă de medicamente s-au făcut bine mult mai repede.

De asemenea, efectele secundare au fost puține.

Rezultatele studiului, care au fost publicate în revista medicală The Lancet, oferă noi speranțe de tratament pentru Covid-19, în condițiile în care nu există un medicament special împotriva noului coronavirus și în lume sînt încercate mai multe scheme terapeutice. „Aceasta este una dintre opțiunile terapeutice în care vechile medicamente sînt învățate noi șmecherii. Nu avem timp, trebuie să ne descurcăm cu ce avem”, a conchis dr. Peter Chin-Hong, de la Universitatea San Francisco din California.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load