COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au aflat dacă coronavirusul ar putea fi creat intenționat

Oamenii de știință au aflat dacă coronavirusul ar putea fi creat intenționat

Potrivit unui nou studiu publicat în revista Nature Medicine, noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 care au provoacat infecția COVID-19 este un produs al evoluției naturale.


Coronavirusurile sînt o familie mare de viruși care pot provoca boli de severitate diferită. Analiza datelor publice privind secvența genomului virusului SARS-CoV-2 și a virușilor înrudiți nu a dezvăluit dovezi că virusul a fost produs într-un laborator sau creat artificial într-un alt mod.


După cum au remarcat oamenii de știință, compararînd datele disponibile privind secvența genomului pentru tulpinile cunoscute ale coronavirusului, se poate determina cu exactitate că SARS-CoV-2 a apărut ca urmare a proceselor naturale.Tulpina SARS-CoV-2 s-a dovedit a fi atît de eficientă în legarea cu o celulă umană încît oamenii de știință au ajuns la concluzia că acesta este rezultatul selecției naturale, dar nu un produs al ingineriei genetice.


Această dovadă a evoluției naturale a fost confirmată de datele privind structura moleculară globală a SARS-CoV-2. Dacă cineva ar încerca să creeze un nou coronavirus ca agent patogen, ar lua un alt virus ca bază. Dar oamenii de știință au descoperit că baza SARS-CoV-2 este semnificativ diferită de coronavirusurile deja cunoscute și seamănă cu virușii înrudiți găsiți la lilieci și șopîrle. Acest lucru exclude manipularea de laborator ca origine potențială a SARS-CoV-2.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load