COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii ar putea ajunge în America cu 15.000 de ani mai devreme decît se credea anterior

Oamenii ar putea ajunge în America cu 15.000 de ani mai devreme decît se credea anterior

Noile studii ale unor grupuri internaționale de oameni de știință arată că oamenii au ajuns în America cu mai mult de 30.000 de ani în urmă — cu 15.000 de ani mai devreme decît se credea anterior.

Cu toate acestea, impactul omului asupra mamiferelor mari dispărute (megafauna) a avut loc mult mai tîrziu, cînd populațiile au crescut semnificativ. Aceste constatări, publicate în revista Nature, se bazează pe cercetarea arheologică din peștera Chiquihuite din centrul Mexicului și pe modelarea statistică a datelor din 42 de situri arheologice.

Se crede că primii americani au sosit pe continent cu 16.000 - 13.000 de ani în urmă. Cu toate acestea, rezultatele oamenilor de știință dovedesc faptul că oamenii au fost pe aceste teritorii cu aproximativ 15.000 mai devreme.
Echipa arheologică a găsit aproape 2 mii de arme de piatră și alte obiecte de piatră în peștera Chiquihuite. Artefactele aparțin unui tip de cultură materială care nu a mai fost întîlnită niciodată în America, ceea ce implică o industrie de litiu (sau de piatră) necunoscută anterior.


Folosind datele arheologice și modelarea vîrstei bayesiene-un instrument puternic care combină datele și datele arheologice cu ajutorul statisticii — oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii au ajuns în peștera Chiquihuite cu 33.000 - 31.000 de ani în urmă. Aceste constatări ajută cercetătorii să înțeleagă popularea umană inițială a Americii mai detaliat decît oricînd mai devreme, căci oamenii ar fi putut ajunge în America cu 15.000 de ani mai devreme decît se credea anterior.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load